Getting Things Done læringsressourcer

Ressourcer til videre læring efter kursus.

ØV FÆRDIGHEDERNE I GTD®

Små skridt kan, når de tages regelmæssigt og strategisk, have stor betydning. Disse ressoucer vil støtte din læring og udvikling i GTD. Se denne korte video fra David Allen om at komme i gang.

NB: Disse ressourcer er kun for dem som har fuldført kurset Getting Things Done® gennem Vital Learning.

VIDEO 1:22

INDSAMLE

Forbedre dine Indsamle-færdigheder med disse tips og øvelser i dette afsnit.

INDSAMLE UANSET HVOR DU ER

En af nøglerne for at lykkes med GTD er altid at være klar til at indsamle nye input og ideer.

VIDEO 1:09

INDSAMLE NÅR DU ER DISTRAHERT

Distraktioner i vores liv kan ikke undgås, men når du lærer at indsamle på et pålideligt sted vil det hjælpe dig med at bevare fokus på trods af støj.

VIDEO 1:16

AUDIO 19:24

TØM HOVEDET

Husker du Tøm Hovedet-øvelsen fra kurset? Når du tømmer hovedet, indsamler du alt som har en bid af din opmærksomhed. Lær mere om formålet med at tømme hovedet og hvordan du får det maksimale ud af det i en guidet Tøm Hovedet-øvelse med David Allen.

HVORDAN TØMMES HOVEDET

Master Trainer Kelly Forrister deler nogle gode tips til at få det maksimale ud af en Tøm Hovedet-øvelse.

VIDEO 0:39

AFKLARE

I dette afsnit vil du få tips og instruktioner til at hjælpe dig med at blive god til at Afklare.

VIDEO 1:18

ELIMINER EFTERSLÆBET

Føler du dig overvældet af et efterslæb af e-mails, gøremål, ærinder, regninger eller andre ting?

For at eliminere efterslæb skal du først identificere hvilke Næste Handlinger som kan skjule sig i det, adressere disse, og så gøre det til et projekt.

David forklarer hvordan.

HVORNÅR SKAL MAN AFKLARE?

Du indsamler idéer mens du er på farten, men at afklare kræver lidt mere tid. David Allen har nogle forslag til, hvor og hvornår du kan afklare. Har du et sted eller en tid på dagen, hvor du foretrækker at afklare det, som er dukket op?

VIDEO 1:21

AUDIO 08:39

KERNEN I AT AFKLARE

At afklare betyder at beslutte dig for, hvad hvert nyt input betyder for dig. Der findes en enkel formel til dette, som David forklarer i denne korte lektion.

ORGANISERE

Brug disse tips til at organisere dine ting og lister
så det bliver lettere at handle på dem.

VÆR KLAR TIL HVAD SOM HELST

Se på din kalender. Har du alt du har brug for til dagens møder og andre forpligtelser? Se hvordan Justin, inspireret af GTD, håndterer sin egen kalender.

VIDEO 1:51

HVAD... ELLER HVEM... VENTER DU PÅ?

Hvis du ofte venter på at andre skal gøre noget, eller sende dig et svar, kan du med fordel oprette en Venter på-liste. I denne korte video giver Justin dig sine tips til at organisere og holde styr på alle de ting, du venter på.

VIDEO 1:02

FÅ KONTROL OVER DINE NÆSTE HANDLINGER

Master Trainer Steve Willis forklarer hvordan hans Næste Handling-lister bliver mere nyttige, når han inkluderer mere af den rigtige type information.

VIDEO 0:31

DAVIDS KONTEKSTLISTER

Det at sortere lister efter kontekst er et nyt koncept for mange, men det er fleksibelt og bør arbejde for dig, ikke mod dig. David forklarer hvordan han plejer at ændre sine kontekstlister i forskellige situationer. På hvilken måde kunne dine lister ændre sig i takt med at dine situationer ændres?

VIDEO 0:46

REFLEKTERE

Nedenfor finder du et webinar, en podcast og mere,
som kan skabe… refleksion.

VIDEO 0:38

PRIORITERINGSKONFLIKT

I en travl hverdag ser vi ofte ikke mulighederne vi har til at stoppe op og reflektere. Mange af os har en tendens til at finde på noget at gøre, selvom det ikke er super produktivt. I denne korte video forklarer Justin hvordan du bedst kan udnytte de små øjeblikke til at reflektere lidt, og hvorfor du bør prioritere det.

SE DE VIGTIGE ØJEBLIKKE

I dette webinar forklarer David Allen, hvordan GTD kan hjælpe dig til både at opnå det, du ønsker og skabe det mentale overskud, du behøver for at kunne fokusere på lige præcis det, du vil.

VIDEO 75 MIN

PODCAST AUDIO 10:06

AT REFLEKTERE OG UDFØRE MEDFØRER REDUCERET STRESS

Vi føler os ofte stressede når vi gør noget helt andet end det, vi synes at vi burde have gjort. Lær hvordan GTD kan hjælpe dig til at tage bedre valg – og blive mere tilfreds med det, du vælger at gøre – i denne korte lektion med GTD-ekspert Kelly Forrister.

PODCAST AUDIO 18:42

ANSVARSOMRÅDER PODCAST

Lyt med når disse to GTD-eksperter snakker om det at prioritere relativt til de ansvarsområder, du har.

HVAD SKAL DU ARBEJDE MED NU?

Ved at bruge en model fra GTD som kaldes “De 3 Former for Arbejde”, giver Master Trainer Kelly Forrister os nogle strategier til hvad vi bør arbejde med hvornår.

VIDEO 0:52

GENOPFRISK MED GENNEMGANG

Lær at mestre kunsten ved en GTD Ugentlig Gennemgang
med David Allen som guide.

VIDEO 0:33

FOKUSER PÅ GENNEMGANG

Når du tager GTD-færdighederne i brug i din hverdag, vil du have mere overskud til at tænke klart om fremtiden. Den Ugentlige Gennemgang og Fokushorisonterne er vigtige for at holde, det du gør fra dag til dag, på linje med dine værdier og langsigtede mål. Master Trainer Steve Willis forklarer.

VIDEO 0:32

FREM OG TILBAGE

Som en del af din GTD Ugentlige Gennemgang skal du gennemgå både tidligere og kommende kalenderaftaler samt dine lister. Justin Hale forklarer hvordan dette kan give dig et bedre perspektiv på dine opgaver og projekter.

VIDEO 02:12

I DAG ER "ENGANG"

Husker du den Engang/Måske-liste du lavede? I dag kan være et godt tidspunkt at gennemgå den. David Allen siger, at Engang/Måske-listen ofte ikke bliver set på som værende vigtig, men den har det største potentiale af dem alle. Hvordan kan du udnytte din Engang/måske-liste maksimalt? David har nogle forslag.

VIDEO 90 MIN

GUIDET GTD UGENTLIG GENNEMGANG

GTD Ugentlig Gennemgang anses af flere for at være hjertet i GTD. Den lader dig se det store billede og giver dig klarhed over hvor du har været og hvor du er på vej hen. Forbedre dine egne ugentlige gennemgange ved at øve dig på en sammen med David Allen (delt med tilladelse fra GTD Connect).

HVORNÅR SKAL MAN GENNEMGÅ?

Hvornår bør du lave en GTD Ugentlig Gennemgang? Måske ugentligt, måske når du kan mærke at du trænger til det, David Allen giver dig nogle forslag i denne korte video.

VIDEO 1:04

SÆT DET HELE SAMMEN

Hvordan kan din hverdag se ud når du tager GTD i brug? Effektiv, hurtig, fokuseret? I denne korte video med Justin Hale, fremhæver vi hvordan GTD-færdighederne fungerer i praksis.

VIDEO 3:43

SETUP GUIDES

Herunder finder du opsætningsvejledninger til nogle af de mest brugte programmer til GTD-systemer. 

(Disse Setup guides er til dig, der har gennemført GTD-kurset fra Vital Learning)

Ekstra ressourcer

Et par ekstra ting, du måske er interesseret i – forskellige artikler og links, som giver dig mere kontekst og dybde i din GTD-praksis.

Book et møde

Klik for at finde et tidspunkt, hvor du kan mødes med Lars.

Scroll to Top