Halvdelen af julegaverne er klaret! Det var ikke med vilje…

Et centralt koncept i GTD er Næste Handlinger – en fysisk synlig handling, der får dig et skridt tættere mod dit mål. Et godt eksempel på de simple teknikker i GTD, som kan have stor betydning for, hvor let du får gjort dit arbejde. Læs med herunder.

Jeg er allerede færdig med halvdelen af mine julegaver. Vi er kun i starten af november og jeg havde endda netop brokket mig over, at juleræset starter for tidligt. Undskyld! Det var virkelig ikke min hensigt.

Det der skete var, at jeg havde skrevet til mig selv, at jeg bare lige skulle lave oversigten over, hvem der skulle have julegaver i år. Drengene sov og min hustru havde fundet symaskinen frem, så jeg tænkte da at jeg bare lige kunne lave oversigten. Ikke andet.

Så jeg lavede listen. Og nu hvor jeg lige havde den fremme, så kunne jeg jo også lige overføre gaveidéerne – hvad jeg i løbet af året havde noteret mig at folk ønskede sig/hvad jeg kunne tænke mig at gi’ dem.

Så det gjorde jeg. Og var det ikke meningen at jeg ville gøre mere ved det.

Men så kunne jeg se, at den ene var en bog til min søsters kæreste, den kunne jeg da lige bestille på nettet.

Og min søster skulle egentlig også ha’ en bog.

Og min mor. Så kom alle tre lige med, så blev fragten jo også gratis. Done. Færdig.

Men lidt nede på listen stod bl.a. farmor, som skal have den klassiske foto-kalender med drengene. Jeg kunne da lige skimme fotoalbummet igennem for mulige billeder, så det kom jeg også til at gøre.

Og sådan fortsatte det. Flere blev bestilt, flere landede på listen med ærinder. Og nu er jeg så over halvvejs.

Det var ikke med vilje, det skete bare…

Har du “Julegaver” på listen?

Mange har en tendens til at skrive stikord som “Julegaver” på deres lister. Men at arbejde med Næste Handlinger, at lære sig selv altid at finde næste handlinger, gør tingene meget lettere at lave.

Afklaringsflowet i GTD

Hvis du spørger mig om at få styr på alle årets julegaver, så vil du måske se et lidt overvældet blik i mine øjne. Du starter den store projektplanlægger op inde i mit hoved og han har mange flere idéer/scenarier end jeg, på stående fod, kan overskue. Men at finde listen frem, som beskrevet herover, det kan jeg finde ud af. Så er det pludselig ikke overvældende mere.

Potter dér, jord dér

At finde en næste handling finder sted i forbindelse med Trin 2: Afklare – du har Indsamlet noget og nu skal vi finde ud af, hvad der faktisk skal ske med det. Er det noget der skal handles på, så skal vi på jagt efter den næste handling. Bare den første, det er tilstrækkeligt til at få tingene sat i gang.

Det er ikke let at udskyde noget så simpelt som en næste handling!

Det er som at være 14 år igen. Jeg står i gartneriet. Dér er noget jord, dér er nogle tomme potter – så er det bare at gå i gang. Ingen tvivl om hvad man skal. En simpel næste handling, som i dette tilfælde gentages. Let at se fremdriften. Lettere at komme i flow. Færre overspringshandlinger. Mindre krævende. Meget lettere at få tingene gjort.

Prøv at træne dig selv til at finde næste handlinger, både for de komplekse og de simple ting du skal have klaret – det får ikke kun julegaverne ordnet. Og jeg taler af erfaring som tidligere mester-udsætter – det er ikke let at udskyde noget så simpelt som en næste handling!

Book et møde

Klik for at finde et tidspunkt, hvor du kan mødes med Lars.

Scroll to Top