Synes du det er svært at komme i gang efter ferien?

Bare rolig, der er hjælp at hente fra vores GTD trainere lige her.

Forbered dit sind på, at ferien er slut

 

Det kan være nyttigt at få en lille snak med dig selv om, hvilke forventninger du har til dig selv og din egen præstation. Det kan være nemt at tænke, at “det bliver ligesom før ferien” og for nogle få er det også det. 

Men for de fleste er det modsat.

 

Er du en af ​​dem, der stiller høje krav til dig selv og måske har et strejf af dårlig samvittighed, er dette virkelig nyttigt.

Det kan være en god idé at give sig selv lidt tid, før kravene bliver stillet for høje. Mentale pisk og dårlig samvittighed er ikke produktivt.

 

Accepter, at dit sind og din krop stadig er i små-ferietilstand, og at der er brug for lidt tid for at komme tilbage i arbejdstilstand.

 

Planlæg at komme godt i gang

Hvis du ikke har planlagt at komme i gang inden ferien, så gør følgende:

Lav aftaler med dig selv i kalenderen de næste par dage for at indhente. Sæt dig selv som “optaget” i Teams og andre kanaler, hvor folk kan finde på at afbryde dig.

 

Det er ikke en god idé at forsøge at løse verdens problemer de første dage på arbejde efter ferien. Vælg noget at arbejde med, som du faktisk har mulighed for at få succes med. Det giver dig lyst til at fortsætte med at arbejde. Din evne til at motivere dig selv er din bedste ven.

 

“Vi har alle tidspunkter, hvor vi tænker mere effektivt, og tidspunkter, hvor vi slet ikke burde tænke.” -David Cohen

 

Den første time i morgen

Tøm hovedet! Sæt dig først ned med papir og kuglepen, eventuelt en digital notesblok, og skriv alle de ting ned, som du synes, du skal gøre noget ved, måske skal gøre noget ved, eller som du bekymrer dig om på jobbet eller privat. Alt du kommer i tanke om skal skrives ned, både stort og småt.

 

Hvis der dukker noget op i løbet af dagen, så skriv dem ned, så snart tanken melder sig. Tro ikke på at du kan huske det. Det er at bedrage dig selv.

 

Det første du gør efter at have tømt hovedet er at lave private aftaler med dig selv i din kalender de næste par dage for at komme i gang med alle dine opgaver.

 

Arbejd i blokke

Pomodoro-metoden kan med succes anvendes. Metoden kræver 25 minutters aktivt arbejde efterfulgt af 5 minutters pause. Arbejdssessionerne kan være kortere end 25 minutter, mærk efter hvad der føles rigtigt. Hvis du opdager, at dit hoved ikke kan mere, så hold hyppigere pauser.

 

Hold pauserne, inden batterierne er helt flade! Det handler om at forebygge, så du ikke brænder ud.

 

Det er vigtigt at holde aktive pauser. Det vil sige, at du faktisk ikke forsøger at gøre andet. Det sidste, du bør gøre, er at skimme e-mails eller snacke på LinkedIn eller Facebook. Gå i stedet en kort tur udenfor og mærk vinden i håret. Din hjerne skal koble helt fra for at fungere optimalt.

 

Arbejde med e-mail

Start med at sortere e-mails, slet det du ikke skal bruge og arkiver det du skal bruge senere. Undgå at efterlade noget i indbakken.

 

Opret en mappe kaldet “Skal afklares”. Træk de e-mails, der kræver handling og vil tage mere end to minutter at fuldføre, derhen.

Du står så tilbage med kun “2 minutter eller mindre” e-mails, som du kan gå i gang med. Undgå, hvis det er muligt, at sidde fast i en e-mail ping pong-kamp med nogen.

 

Er der e-mails tilbage?

Spørg dig selv: Hvad er det, og hvad betyder det for mig? Bør og kan jeg gøre noget ved det?

 

Når du ved, hvad det er og om du skal gøre noget ved det, så spørg dig selv: Hvad er den første næste handling, jeg skal tage for at komme i gang? For eksempel: “Åbn PDF’er og send den med en mødeinvitation til Ole”.

 

Skriv det ned på en liste, du kalder Næste Handlinger.

Spørg så dig selv, hvad du vil opnå, når det er færdigt. For eksempel: “Aftale underskrevet med Ole.” Skriv det ned på en liste, du kalder Ønskede Udfald.

 

Du vil mærke, at du får mere og mere kontrol og overblik over dette og det gør det mere motiverende at arbejde videre.

 

Motiver dig selv, selvom det gør ondt

Find noget, der gør dig glad, og sæt tid af til at gøre det.

Aftal nogle belønninger undervejs med dig selv. Du kan fokusere på de ting, når det bliver mentalt tungt. Drik en kop te, spis en chokolade, gå ud til frokost – eller gør noget andet hyggeligt, når du har nået et mål. At kunne se små belønninger i den anden ende af svære eller kedelige opgaver er kraftfuldt og hjælper dig i gang.

 

Held og lykke, og velkommen tilbage fra ferie! 😊

 

Book et møde

Klik for at finde et tidspunkt, hvor du kan mødes med Lars.

Scroll to Top