Mand hyggede sig næsten!

Mange har svært ved at finde ro når de vil slappe af – deres hjerne minder dem om alle de ting, de mangler at få styr på. Hvordan opleves dette og hvad kan du gøre, for at blive bedre til at hygge dig?

Mand hygger sig

Odenseaner (32) blev forrige lørdag observeret i næsten at nyde aftenen. Han var til spisning med gode venner og var tæt på at hygge sig, da han kom i tanke om, at han havde glemt at bestille tid til bilsyn.

Hændelsen fandt sted midt i aftenens første samtale og stoppede ham midt i en sætning. Vidner fortæller, at han snakkede om en bilferie for nogle år siden og pludselig blev han stille og fjern i blikket.

Den 32-årige fortæller, at han kom til sig selv efter 3-6 minutters intensiv tankegang. Derefter kom han i tanke om en anden ting, han havde glemt – hans selvangivelse var endnu ikke ordnet og han forestillede sig alt det, der nu kunne gå galt på grund af det.

Han blev hentet af en ambulance efter 4 timers intens selvafbrydelse.

Kender du nogen, du plejer at miste kontakt med under en samtale eller i et møde? En, som fysisk er tilstede, men som tydeligvis har tankerne et andet sted? Personen har “blikket”. Blikket, som signalerer: “Der er ikke nogen hjemme” og “Jeg hører ikke, hvad du siger”.

Måske har du det selv sådan nogle gange?

Du starter en sætning. Så tænker du, “..det minder mig om, at..” – du afbryder dig selv og faldet i staver. Den ene tanke fører til den næste. Måske er du lidt bekymret over de ting, du ikke har ordnet – eller burde gøre. Eller måske er du ikke sikker på, hvordan du skal håndtere bekymringerne. Og det stresser dig. Er det noget, du kan genkende?

Det hænger nemlig sådan sammen, at så længe en ting kun lever inde i dit hoved, så vil din hjerne minde dig om den løbende. Ofte på tidspunkter, hvor du ikke kan gøre noget ved den. Ting, som har din opmærksomhed på denne måde, kalder konstant på dig. De skaber unødvendig mental støj. Og denne mentale støj fratager dig evnen til at hygge dig og være tilstede i nuet.

Hvis du kan genkende dig selv i noget af ovenstående kan følgende, baseret på elementer fra Getting Things Done® (GTD)-metoden, hjælpe dig.

Hvad kan du gøre?

Det første du skal gøre er at erkende, at disse selv-afbrydelser er noget, du skal gøre noget ved. Derefter kan du benytte dig af følgende tips:

  • Hav altid noget med dig at skrive med og på. Papir, telefonen eller lignende.
  • Skriv alle ting ned, du kommer i tanke om som du skal handle på. Ikke tænk kritisk over dem, bare få dem ud af hovedet. Vent ikke med at skrive noget ned, skriv det ned med det samme, når de dukker op. Læg mærke til, at der bliver mere og mere stille inde i hovedet for hver ting, du skriver ned.
  • Afsæt tid til at gennemgå alle disse ting senere. Når du gennemgår dem skal du bestemme den Næste Handling for at komme i gang med det – altså, hvad er den næste fysiske synlige handling, du skal foretage dig.
  • Noter denne næste handling hvor den hører hjemme – enten i kalenderen (hvis det skal finde sted på en specifik dag eller et specifikt tidspunkt) eller på en liste med næste handlinger (en liste som du kan arbejde på ved førstkommende lejlighed).

Jeg håber, at ovenstående vil være en hjælp for dig – held og lykke med at blive bedre til at hygge dig!

Du kan se flere tips og tricks i vores andre artikler.

Book et møde

Klik for at finde et tidspunkt, hvor du kan mødes med Lars.

Scroll to Top